Leiderdorp is 16 EnergieAmbassadeurs rijker!

Op dinsdagavond 10 april waren 13 van de 16 Leiderdorpse EnergieAmbassadeurs aanwezig op het gemeentehuis om gezamenlijk de intentieverklaring ‘Samen naar een CO2-neutraal Leiderdorp’ te ondertekenen. Deze enthousiaste inwoners hebben zich aangemeld om op vrijwillige basis dorpsgenoten te informeren en inspireren op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopwekking.

Zij zullen op termijn als aanspreekpunten fungeren binnen een bepaalde wijk of zone, zodat zij ook vindbaar zijn voor andere Leiderdorpers die vragen hebben of meer informatie zouden willen over bepaalde energie-gerelateerde onderwerpen. De EnergieAmbassadeurs kunnen zelf bepalen hoe zij hun rol invullen, door bijvoorbeeld een wijkbijeenkomst te organiseren, huisbezoeken te doen of collectieve (inkoop)acties te initiëren. De gemeente ondersteunt hen waar gewenst en mogelijk. Op 5 april heeft al een eerste inspirerende wijkavond plaatsgevonden voor bewoners van ’t Heerlijk Recht.

Naar verwachting zal eind augustus de pagina op deze website gereed zijn waarop alle EnergieAmbassadeurs te vinden zullen zijn inclusief contactgegevens.

 

Foto’s door Johan Kranenburg – LeiderdorpsWeekblad (april 2018)

Automatisch op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang een kort berichtje in je mailbox bij elk nieuw artikel!

  • Voer uw wachtwoord in.
  • Voer uw wachtwoord opnieuw in.