Ouderzorg, Vogelwijk, Zijlkwartier

Notice: Undefined property: stdClass::$name in /mnt/web306/c3/15/59098915/htdocs/cms/content/themes/with-theme/single.php on line 108

Maak kennis met de EnergieAmbassadeurs van zone 1

Chris, Hans, Ed en Remco zijn actief in de wijken Ouderzorg, Vogelwijk en Zijlkwartier. Je kunt hen bereiken via e-mailadres: info@goedleiderdorp.nl

Chris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In het verleden zijn er bijeenkomsten georganiseerd voor buurtgenoten. Bijeenkomsten die in de toekomst worden georganiseerd, vind je terug in de agenda op deze site. Benieuwd wat er zoal wordt besproken tijdens een wijkbijeenkomst? Lees dan via deze link de verslagen!

Waarom EnergieAmbassadeurs?

In de Leiderdorpse Duurzaamheidsagenda 2017-2025 staat de ambitie om de CO2-uitstoot in 2025 met 30% te reduceren ten opzichte van 2013, om vervolgens in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Om dit te realiseren werkt de gemeente onder andere samen met lokale EnergieAmbassadeurs.

Wat doen EnergieAmbassadeurs?

EnergieAmbassadeurs (EA’s) zijn betrokken inwoners die, vaak op basis van hun eigen ervaringen, kennis delen met dorpsgenoten en inspiratie geven op het gebied van energiebesparing en duurzame energieopwekking.
Zij doen dit geheel op vrijwillige basis en naar eigen invulling. Ze organiseren bijvoorbeeld informatiebijeenkomsten in de wijk en collectieve (inkoop)acties.
Voor meer inhoudelijke, technische kennis over bijvoorbeeld isolatiemateriaal, zonnepanelen, warmtepompen e.d. of ontwikkelingen binnen de gemeente, kunnen zij jou doorverwijzen naar de juiste partij of persoon.

Teamwork

Hoewel de EA’s hun activiteiten zelf initiëren, is er regelmatig contact met de gemeente om hen bij te praten over ontwikkelingen binnen het dorp en om eventuele vragen te beantwoorden. Daarnaast faciliteert de gemeente de EA-initiatieven waar gewenst en mogelijk, bijvoorbeeld met sprekers/expertise, ruimte voor bijeenkomsten/vergaderingen, promotie van activiteiten en een e-mailadres. Ook worden er inhoudelijke trainingen en (netwerk)bijeenkomsten georganiseerd om kennis en ervaring op te (blijven) doen.

Zones

De EA’s zijn verdeeld over vier (dorps)zones waarin de EA’s zelf woonachtig en/of actief zijn (zie afbeelding). Elke zone heeft zijn eigen pagina met meer informatie over lopende of geplande EA-ontwikkelingen in dat gebied, inclusief hun contactgegevens voor vragen en/of tips.

DOE MEE!

Heb je zelf interesse om je in jouw buurt of wijk in te zetten? Neem dan vooral op met een EnergieAmbassadeur. We kunnen jouw hulp GOED gebruiken! Er is altijd een invulling te vinden die aansluit bij de hoeveelheid tijd die je beschikbaar hebt en je interesses.

De EA’s zoeken versterking. Klik op deze link voor een overzicht.