Energie

Energiebesparingstraject voor bedrijven & maatschappelijke organisaties

Ondernemers en maatschappelijke organisaties in Leiderdorp kunnen weer meedoen met een gratis energiescan.

Aanbod

In navolging op het gemeentelijk energiescanaanbod in 2017-2018 en het zonnepanelentraject in 2019-2020, kunnen Leiderdorpse ondernemers en maatschappelijke organisaties opnieuw meedoen aan een energiebesparingstraject*. In samenwerking met Omgevingsdienst West-Holland en uitvoerend bureau Klimaatroute heeft de gemeente opnieuw een (beperkt) aantal energiescans ingekocht om concrete handvatten te bieden voor energiebesparing. De ervaring leert dat er gemiddeld 30% bespaard kan worden op de energierekening!

Met dit traject ontvang je een gratis energiescan met begeleidingstraject, met voor grotere organisaties aanvullend monitoring met een slimme meter. De Klimaatroute-adviseurs kunnen daarnaast ondersteunen bij de implementatie van de maatregelen, zoals offerte- en (indien van toepassing) subsidieaanvraagbegeleiding. Wil je je verzekeren van een scan? Meld je dan aan via www.odwh.nl/energiescan.

Waarom (nu)?

Gemeente Leiderdorp wil deze doelgroep graag (blijven) stimuleren om energie te besparen en/of op te wekken, ook in deze uitzonderlijke tijd. Het waarschijnlijk welbekende voordeel van kostenbesparing (naast CO₂-vermindering en comfortwinst) is wellicht juíst nu extra welkom. Of misschien komt dit aanbod in het kader van de wettelijke informatie- en energiebesparingsplicht voor sommige organisaties wel als geroepen. Voor meer informatie kun je terecht op voorgenoemde webpagina van de Omgevingsdienst.

Let op!

Dit aanbod geldt alleen voor partijen die in 2017-2018 nog geen energiescan hebben gehad. Ben je een sportvereniging? Kijk dan eerst of je in aanmerking komt voor de gratis energiescan via De Groene Club. Deze scan wordt ook uitgevoerd door Klimaatroute BV en is een vergelijkbaar traject. Op de site van NOC*NSF vind je door hen goedgekeurde adviespartijen, die een begeleidingstraject kunnen uitvoeren voor jouw sportvereniging.