Energie

Actie

Energiebesparingstraject voor bedrijven & maatschappelijke organisaties

In navolging op het gemeentelijk energiescanaanbod in 2017-2018 en het zonnepanelentraject in 2019-2020, kunnen Leiderdorpse ondernemers en maatschappelijke organisaties opnieuw meedoen aan een energiebesparingstraject*. In samenwerking met Omgevingsdienst West-Holland en uitvoerend bureau Klimaatroute heeft de gemeente opnieuw een (beperkt) aantal energiescans ingekocht om concrete handvatten te bieden voor energiebesparing. De ervaring leert dat er gemiddeld 30% bespaard kan worden op de energierekening!

 

Aanbod
Een gratis energiescan met begeleidingstraject, met voor grotere organisaties aanvullend monitoring met een slimme meter. De Klimaatroute-adviseurs kunnen daarnaast ondersteunen bij de implementatie van de maatregelen, zoals offerte- en (indien van toepassing) subsidieaanvraagbegeleiding. Er zijn twee manieren om je aan te melden. Klimaatroute begint vanaf 17 augustus aan een (fysieke) inventarisatieronde binnen in ieder geval de Baanderij, Lage Zijde en WOOON, waarbij organisaties zich ter plekke kunnen aanmelden. Zit jouw organisatie op een andere locatie en/of wil je je nu alvast verzekeren van een scan? Meld je dan aan via www.odwh.nl/energiescan.

Waarom (nu)?
Gemeente Leiderdorp wil deze doelgroep graag (blijven) stimuleren om energie te besparen en/of op te wekken, ook in deze uitzonderlijke tijd. Het waarschijnlijk welbekende voordeel van kostenbesparing (naast CO₂-vermindering en comfortwinst) is wellicht juíst nu extra welkom. Of misschien komt dit aanbod in het kader van de wettelijke informatie- en energiebesparingsplicht voor sommige organisaties wel als geroepen. Voor meer informatie kun je terecht op voorgenoemde webpagina.

*Dit aanbod geldt alleen voor partijen die in 2017-2018 nog geen energiescan hebben gehad. Ben je een sportvereniging? Kijk dan eerst of je in aanmerking komt voor de gratis energiescan via De Groene Club. Deze scan wordt ook uitgevoerd door Klimaatroute BV en is een vergelijkbaar traject. Op https://nocnsf.nl/begeleidingstraject-duurzaamheid vind je door NOC*NSF goedgekeurde adviespartijen, die een begeleidingstraject kunnen uitvoeren voor jouw sportvereniging.

 

Augustus 2020

Automatisch op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang een kort berichtje in je mailbox bij elk nieuw artikel!

  • Voer uw wachtwoord in.
  • Voer uw wachtwoord opnieuw in.