Energie

Geen geschikt dak, toch zonnepanelen?

— Deze oproep is verlopen; er is inmiddels een trekkersgroep gevormd. Indien u geïnteresseerd bent om straks evt. te investeren in zonnepanelen via de zonnecoöperatie of meer informatie wilt, ga naar hun eigen website: www.zonopleiderdorp.nl. Hier vindt u ook hun contactgegevens —

Wilt u zelf elektrische energie opwekken, maar heeft u geen (geschikt) dak voor zonnepanelen? Gemeente Leiderdorp wil haar inwoners daar graag bij helpen. Wij zoeken actieve dorpsgenoten die het voortouw willen nemen om de eerste zoncoöperatie van Leiderdorp op te starten. Daarbij wordt u ondersteund door een professionele organisatie met ruime ervaring die stap voor stap met u meedenkt. Met deze zoncoöperatie kunnen buurtgenoten gezamenlijk een zonnestroominstallatie exploiteren op een dak van bijvoorbeeld een gemeentelijk pand. De energieopbrengst wordt in mindering gebracht op uw elektranota. Dat levert u een rendement dat flink hoger is dan de rente op uw spaarrekening. Zo kunt u toch zelf duurzame energie opwekken en profiteren van de opbrengsten.

Vindt u het een uitdaging om aan de wieg te staan van deze nieuwe zoncoöperatie? Meld u dan aan voor de (vrijblijvende) informatieavond te gemeentehuis Leiderdorp op donderdagavond 1 maart. U hoort dan meer over dit initiatief en u kunt terecht met uw vragen.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang elk
nieuw artikel in je mailbox.

  • Voer uw wachtwoord in.
  • Voer uw wachtwoord opnieuw in.