Energie

Actie

Gratis ondersteuning voor ondernemers (MKB) bij zonnepanelen

Wist je dat de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen momenteel rond de 7 en 8 jaar ligt, met een rendement op de investering van 8 tot 10%? Veel bedrijven kunnen met zonnepanelen hun volledige jaarlijkse elektriciteitsvraag zelf duurzaam opwekken.

Als het goed is hebben alle ondernemers in Leiderdorp eind januari een brief van ons ontvangen met het aanbod om gratis en vrijblijvend deskundige ondersteuning te krijgen op het gebied van zonnepanelen. In samenwerking met Energiepartners bieden wij de volgende ondersteuningsopties:

  • Het opstellen van een adviesrapportage inclusief intekening op uw dak en opbrengstberekening om tot een goede investeringsbeslissing te komen
  • Het aanvragen van SDE+ subsidie*
  • Deskundige ondersteuning bij de aanvraag en beoordeling van offertes voor het plaatsen van zonnepanelen

Een combinatie van bovenstaande diensten is ook mogelijk, om in alle stappen verzekerd te zijn van deskundige begeleiding.

Voor meer informatie en het online aanvraagformulier zie www.odwh.nl/zonnepanelen. Na de aanvraag wordt er binnen 2 weken contact opgenomen door Energiepartners.

Wees er wel snel bij, want er is slechts een beperkt aantal adviezen beschikbaar!

 

*De aanvraag is kosteloos tot een maximum van 500 kW (circa 1.700 zonnepanelen) per bedrijf, daarboven zijn er meerkosten verbonden, omdat een uitgebreide haalbaarheidsstudie vereist is. De kosten voor de haalbaarheidsstudie zijn voor uzelf en worden meegenomen in de business case.

SDE+ is een subsidie gericht op de productie van hernieuwbare energie en de meerprijs hiervan t.o.v. niet-hernieuwbare energie. Een ondernemer komt voor deze subsidie in aanmerking als de installatie van zonnepanelen minimaal 15 kilowattpiek (kWp) produceert en aangesloten is op een grootverbruikaansluiting (meer dan 3 x 80 ampère).

Op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang elk
nieuw artikel in je mailbox.

  • Voer uw wachtwoord in.
  • Voer uw wachtwoord opnieuw in.