Energie

Straataanpak gestart in pilot-buurt Vogelwijk

De voorbereidingen voor de eerste straataanpak van Leiderdorp zijn in volle gang i.s.m. Duurzaam Bouwloket, KlimaatGesprekken en de Leiderdorpse EnergieAmbassadeurs! Een deel van de pilot-buurt Vogelwijk heeft de primeur.

Bewoners van woningen in de Gansstraat, Albatrosstraat, Vogellaan, Meeuwenlaan, Zwaanstraat, Roerdompstraat en de oneven huisnummers van de Vronkenlaan, hebben vorige week een brief ontvangen over deze pilot. Hierin wordt men uitgenodigd om naar de exclusieve informatieavond te komen op 7 mei.

Het Duurzaam Bouwloket vertelt dan op basis van een doorgelichte voorbeeldwoning uit het projectgebied over de mogelijke maatregelen om zelf toe te werken naar een energiezuinige of zelfs aardgasloze woning. KlimaatGesprekken informeert hen daarnaast over de mogelijkheid om vervolgens in 4 avonden samen met buurtgenoten te werken aan het concreet maken van verduurzamingsmaatregelen die individueel en/of collectief uitgevoerd kunnen worden. De EnergieAmbassadeurs maken infrarood-foto’s van de huizen van inwoners die zich hiervoor hebben aangemeld.

Woon jij in het projectgebied (zie de rode en gele woningen op het kaartje) en heb je de brief niet ontvangen of wil je meer informatie, neem dan contact op met het Duurzaam Bouwloket via info@duurzaambouwloket.nl of 072 – 743 39 56. Aanmelden kan nog tot donderdag 25 april.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang elk
nieuw artikel in je mailbox.

  • Voer uw wachtwoord in.
  • Voer uw wachtwoord opnieuw in.