Energie

Gratis traject energiebesparing voor bedrijven & maatschappelijke organisaties

Ondernemers en maatschappelijke organisaties in Leiderdorp kunnen weer meedoen met een gratis energiescan.

Aanbod

De gemeente biedt ondernemers en maatschappelijke organisaties in Leiderdorp een gratis energiebesparingstraject* aan. Dit is de vierde reeks trajecten die door de gemeente wordt aangeboden sinds 2017.

In samenwerking met Omgevingsdienst West-Holland en adviesbureau Klimaatroute heeft de gemeente weer een (beperkt) aantal energiescans ingekocht.  De ervaring leert dat er gemiddeld 30% bespaard kan worden op de energierekening!

Met dit traject ontvang je een gratis energiescan met begeleiding, met voor grotere organisaties monitoring met een slimme meter erbij. De Klimaatroute-adviseurs kunnen daarnaast helpen bij het doorvoeren van de maatregelen, zoals begeleiding bij offerte- en/of subsidieaanvragen. Wil je zeker zijn van een scan? Meld je dan aan via www.odwh.nl/energiescan.

Waarom (nu)?

Gemeente Leiderdorp wil deze doelgroep graag (blijven) stimuleren om energie te besparen en/of op te wekken. Het financiële voordeel van kostenbesparing (naast CO₂-vermindering en comfortwinst) is juíst nu extra welkom. Of misschien komt dit aanbod vanwege de wettelijke informatie- en energiebesparingsplicht voor sommige organisaties wel als geroepen. Voor meer informatie kun je terecht op de  webpagina van de Omgevingsdienst.

Let op!

  • Dit aanbod geldt alleen voor partijen die in de periode van 2017-2021 nog geen energiescan hebben gehad.
  • Ben je bestuur van een sportvereniging? Kijk dan eerst of je in aanmerking komt voor de gratis energiescan via De Groene Club. Deze scan wordt ook uitgevoerd door Klimaatroute en is vergelijkbaar.