Biodiversiteit & klimaatadaptatie

Doe mee

Wandel of plant je gezond via deze gratis webinars!

In deze lastige periode trekken we massaal de natuurgebieden in. De natuur is een manier om te ontspannen. Dat is gezond!

 

Met Groen Dichterbij hebben gemeente Leiderdorp en IVN Natuureducatie diverse vergroeningsactiviteiten georganiseerd en worden natuurbelevingsactiviteiten in de eigen omgeving gestimuleerd.

 

Bomen en planten in de buurt

Uit het onderzoek van Mark Mieras ‘Wat natuur voor je doet’ komt dat bomen, maar ook kleine plantsoenen, er al voor zorgen dat omwonenden zich gezonder voelen. Zij scoren hoger op een gevoel van welbevinden. Ook planten en bomen in de werkomgeving dragen bij aan werknemers die meer tevreden zijn. Zij kunnen zich nl. beter concentreren én beter presteren.

Plantmaand

Vooral degene die noodgedwongen thuis zit wordt opgeroepen om de komende maand zijn tuin of balkon te vergroenen. Met de campagne ‘Plant mee’ hoopt IVN van alle Nederlandse achtertuinen het grootste natuurgebied van het land te maken. Goed voor de natuur en biodiversiteit, maar ook voor de gezondheid! Ook gemeente Leiderdorp stimuleert deze vergroeningsactie. Zo zijn er bijvoorbeeld vorig jaar 60 geveltuinen aangelegd. Als je geen tuin hebt kun je in Leiderdorp ook een boomspiegel adopteren of je aansluiten bij een van de buurttuinen. Ben je geïnteresseerd? Mail dan naar wijkregie@leiderdorp.nl.

De kracht van een groene omgeving

IVN organiseert drie webinars met als thema ‘wandel je gezond’. In de webinars krijgen deelnemers inspiratie om een wandeling buiten leuker te maken: door een vast rondje met andere ogen te bekijken bijvoorbeeld, of door een leuke wandeling te maken met je (klein)kinderen. De webinars zijn gratis te volgen op 26 november (wandelen in je eentje), 3 (wandelen met kinderen) en 10 (wandelen met ouderen) december. Aanmelden kan via www.bit.ly/wandeljegezond of voornoemde links. Ben je op zoek naar inspiratie om natuur vanzelfsprekend onderdeel te laten worden van je werkdag? Dat kan door de webinar ‘Nature @ Work’ terug te kijken via www.bit.ly/naturework.

 

Automatisch op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang een kort berichtje in je mailbox bij elk nieuw artikel!

  • Voer uw wachtwoord in.
  • Voer uw wachtwoord opnieuw in.