Biodiversiteit & klimaatadaptatie

Alleen deze maand in het MEC: de water(overlast)tafel!

Tijdens Duurzame oktober staat de water(overlast)tafel van de gemeente Leiden in het MEC. Maak een reservering en ga aan de slag: kun jij al het wateroverlast stoppen?

Wat is de water(overlast)tafel?

Deze tafel, geleend van de gemeente Leiden, laat kinderen op speelse manier zien wat er gebeurt met een vertegelde omgeving tijdens een regenbui. Het water kan nergens heen. Vervolgens mogen de kinderen aan de slag met sponzen, die hetzelfde effect hebben als groen in het dorp. Hoeveel sponzen heb je nodig om al het water op te vangen? En wat betekent dit voor jouw huis, jouw school: moet daar dan eigenlijk ook meer groen bij om water beter op te vangen? Medewerkers van het MEC zijn ook aanwezig voor hulp bij de tafel, vragen over klimaatadaptatie en groen, en meer.

Aan de slag!

Wil je spelen met de tafel? In de herfstvakantie en de week erna gaat deze ‘on tour’ door Leiderdorp. In de herfstvakantie staat de tafel in de tuin van het MEC. In de week daarna zal de tafel op een (nog nader te bepalen) schoolplein staan. Aanmelden voor de herfstvakantieperiode kan via mec@leiderdorp.nl.

-->