Energie

Wonen zonder aardgas

Nederland, en dus ook gemeente Leiderdorp, staat voor de grote opgave om te stoppen met aardgas. Wonen zonder aardgas is op dit moment nog duurder dan wonen met aardgas. Maar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van technologie en financieringen volgen elkaar snel op. 

De stichting HIER verwamt, een initiatief van Stichting HIER Klimaatbureau, houdt zich volledig bezig met het onderwerp klimaatverandering. Het klimaatprobleem oplossen dat kan, als iedereen meedoet. Daarom betrekt HIER heel Nederland bij de oplossing. Praktisch en positief. Haalbaar en concreet.

HIER verwarmt heeft een site ontwikkeld: hierverwarmt.nl. Wat kun je zelf doen als bewoner? Wat kun je allemaal verwachten de komende tijd en welke verschillende oplossingen zijn er? Ook vertellen Nederlandse bewoners hoe zij hun woning aardgasvrij hebben gemaakt. Klik hier en  lees hun ervaringen!

Ook het Duurzaam Bouwloket heeft veel informatie over dit onderwerp en geeft een overzicht van maatregelen die je nu al in de woning kunt toepassen zodat je je stapsgewijs kunt voorbereiden op een aardgasloze woning. Kijk op de site van Duurzaam Bouwloket voor meer informatie.

Gemeente Leiderdorp
De ambitie van gemeente Leiderdorp is om in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Dit is opgenomen in de duurzaamheidsagenda 2017-2025 en de gemeenteraad heeft deze op 27 maart 2017 vastgesteld. Tegen 2025 wil de gemeente de CO2-uitstoot gereduceerd hebben met 30% ten opzichte van 2013.

Een deel van de CO2-uitstoot vindt plaats door energieverbruik van woningen. Daarom onderzoeken wij momenteel wat de mogelijkheden zijn om wijken aan te sluiten op alternatieve energiebronnen, in de vorm van een warmtevisie/-wijkplan.

Automatisch op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang een kort berichtje in je mailbox bij elk nieuw artikel!

  • Voer uw wachtwoord in.
  • Voer uw wachtwoord opnieuw in.