Energie

Terug blik

Verduurzaamacties voor de Binnenhof

Op 3 november vond de speciale online presentatie plaats voor woningeigenaren (excl. VvE’s) van de Binnenhof. Dit was de eerste stap in deze zogeheten gebiedsaanpak voor woningverduurzaming.

In deze presentatie werden op basis van 5 doorgelichte woningtypen uit de wijk verteld welke maatregelen het wooncomfort en de woningwaarde kunnen verhogen en de vaste lasten kunnen verlagen. Via de projectpagina zijn de maatwerkrapportages terug te vinden van jouw woningtype.

Collectieve inkoopactie
Tijdens het webinar kregen kijkers een collectief inkoopaanbod gepresenteerd van interessante verduurzamende maatregelen. Door je nu in te schrijven kun je grotere aanpassingen aan de woning, zoals dak- of vloerisolatie, laten uitvoeren voor een voordeligere prijs.  Zo bespaar je op de kosten van de maatregel én bespaar je maandelijks op je energielasten. Dat is dubbel winst! Het aanbod is inmiddels verlopen.

Mobiele showroom
Op 14 november heeft een mobiele showroom van het Duurzaam Bouwloket in de Binnenhof gestaan. Bij het schoolplein van KBS de Schakel kon je de adviseur vragen stellen over maatregelen voor jouw woning en installaties bekijken.

Gebiedsaanpak
Deze activiteiten maken deel uit van een zogeheten gebiedsaanpak. In 2021 zal een nieuwe aanpak opgezet worden op een andere locatie in Leiderdorp. Inwoners uit dit projectgebied ontvangen hier te zijner tijd een brief over.