Afval

Duurzaam delen: de Ruilwinkel!

Delen is GOED voor het milieu, bespaart je kosten en je kunt iets betekenen voor een ander. Neem eens een kijkje in de Ruilwinkel van Incluzio!

Delen doen we al lang

Hoewel de deeleconomie nieuw klinkt is delen niet nieuw: bibliotheken zijn al eeuwenoud, treinen en bussen deel je met andere passagiers en al in de jaren ’70 deelden gezinnen een auto. Maar wat wel nieuw is, is de techniek die het makkelijker maakt om een match te vinden. Via online platforms, buurtapps en sociale netwerken kun je heel snel en makkelijk in jouw buurt spullen (uit)lenen en (ver)huren.

Hoe de Ruilwinkel werkt

In 2019 is de Ruilwinkel geopend op de Buitenhoflaan 1 (let op: de ingang zit aan de kant van het Nievaartpad). Hier kan je elke woensdag van 14.00 tot 16.00 spullen ruilen. Het puntensysteem is bedacht door een Leiderdorpse inwoner en is omarmd door welzijnsorganisatie Incluzio. Je krijgt namelijk geen geld voor je spullen, maar punten. Met die punten kun je dan weer andere producten ‘kopen’.

 

Bezoek aan de Ruilwinkel is vanwege de coronamaatregelen nu aangepast.Volg de Facebookpagina of website van de Ruilwinkel voor alle nieuws en updates.