Fonds 1818: (financiële) ondersteuning voor je buurtproject

Je hebt een leuk idee om de buurt leuker of beter te maken, maar door gebrek aan geld, tijd en/of ervaring verdwijnt het naar de achtergrond. Hulp is nabij! Fonds 1818 helpt je om jouw project van de grond te krijgen, te financieren en medebewoners enthousiast te maken om ook mee te doen.

Donaties

Fonds 1818 zet zich in voor een betere maatschappij en geeft donaties aan stichtingen en verenigingen voor het uitvoeren van maatschappelijke projecten, die gericht zijn op de inwoners van de regio. De voorwaarden waaraan het project moet voldoen vind je hier. Daarnaast maken zij ook projecten mogelijk van particulieren c.q. bewonersinitiatieven tot maximaal € 1.500,-.

 

Advies, begeleiding en workshops

Fonds 1818 steunt niet alleen met financiële ondersteuning, maar ook met het aanbieden van kennis en netwerk door het geven van workshops en het organiseren van bijeenkomsten. In sommige gevallen behoort ook ondersteuning door bijvoorbeeld een externe adviseur tot de mogelijkheden. Workshops zijn onder meer fondsenwerving, het schrijven van een projectplan en crowdfunding.

Via deze Quickscan (iets omlaag scrollen op de site) kun je snel zien of je in aanmerking zou komen voor een donatie.