Energie

GEZOCHT: EnergieAmbassadeurs!

Vind jij energiebesparing en duurzame opwekking interessant, wil je hier (nog) meer over leren én in groepsverband dorpsgenoten hierover verder op weg helpen? Meld je dan aan als EnergieAmbassadeur!

Op zoek in zones

De EnergieAmbassadeurs (EA’s) zijn met bijna 20 vrijwilligers actief in het dorp. Hoewel we nooit genoeg betrokken inwoners kunnen hebben, kunnen ze wel wat versterking gebruiken.  De Ea’s zijn ingedeeld in vier zones. Binnen elke zone zijn subgroepjes ontstaan van lokale, enthousiaste vrijwilligers die ieder op hun eigen manier iets met het thema Energie hebben. Elke subgroep zet zich in voor de eigen zone, maar springt soms ook in bij activiteiten in andere zones, of die samen met de gemeente dorpsbreed worden opgezet.

Wat moet ik kunnen?

Wees vooral niet terughoudend als je geen zeeën van tijd hebt of niet over specifieke kennis/ervaring beschikt. Ben je bijvoorbeeld creatief, communicatief sterk, vind je het leuk om iets te organiseren of om gewoon samen met gelijkgestemde buurtgenoten op te trekken? Alle hulp is welkom en doordat het in groepsverband gaat, kunnen de taken verdeeld worden. De invulling van het EA-schap bepaal je samen, maar er is zeker ruimte voor eigen initiatief. Vanuit de gemeente organiseren we naast (inhoudelijke) trainingen eens in de zoveel tijd een bijeenkomst om kennis en ervaring uit te wisselen. Wil je graag meer informatie? Maak kennis met de EA’s van zone 1, zone 2, zone 3 en zone 4.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Vul het formulier hieronder in.

Je kunt ook een mail sturen naar duurzaam@leiderdorp.nl of direct contact zoeken met een van de ambassadeurs in jouw zone.

 

 

-->