Energie

GEZOCHT: EnergieAmbassadeurs!

Vind jij energiebesparing en duurzame opwekking interessant? Wil je hier (nog) meer over leren én mensen helpen samen met andere energieke vrijwilligers? Meld je dan aan als EnergieAmbassadeur!

Op zoek in subgroepen

De EnergieAmbassadeurs (EA’s) zijn met bijna 15 vrijwilligers actief in het dorp. Hoewel we nooit genoeg betrokken inwoners kunnen hebben, kunnen ze wel wat versterking gebruiken.  Binnen de EA’s zijn subgroepen ontstaan van lokale, enthousiaste vrijwilligers die ieder op hun eigen manier iets met het thema energie hebben. Elke subgroep zet zich in voor de eigen taken, maar springt soms ook bij in activiteiten die samen met de gemeente dorpsbreed worden opgezet.

Er zijn vier groepen:

  1. Communicatie
  2. ICT, data en interne zaken
  3. Energiecoaches
  4. VvE’s (vereniging van eigenaren)

Ligt jouw hart bij het schrijven van leuke artikelen om zo inwoners te inspireren? Verken je graag samenwerkingen met bijvoorbeeld het MEC of buurtverenigingen? Dan past team communicatie goed bij jou! Ben je liever een speurzoeker van relevante data om inwoners gerichter te kunnen informeren en ondersteunen? Op zoek naar de meest efficiënte manier van samenwerken? Meld je dan aan voor ICT, data en interne zaken! Maak jij moeilijke dingen graag behapbaar, steek je graag je handen uit de mouwen? Dan zou jij wel eens een geboren energiecoach kunnen zijn. Houd jij wel van een uitdaging, meld je dan aan om VvE-complexen (en besturen) te helpen verduurzamen.

Wat moet ik kunnen?

Wees vooral niet terughoudend als je geen zeeën van tijd hebt of niet over specifieke kennis/ervaring beschikt. Ben je bijvoorbeeld creatief, communicatief sterk, vind je het leuk om iets te organiseren of om gewoon samen met gelijkgestemde buurtgenoten op te trekken? Alle hulp is welkom en doordat het in groepsverband gaat, kunnen de taken verdeeld worden. De invulling van het EA-schap bepaal je samen, maar er is zeker ruimte voor eigen initiatief. Vanuit de gemeente organiseren we naast (inhoudelijke) trainingen eens in de zoveel tijd een bijeenkomst om kennis en ervaring uit te wisselen. Wil je graag meer informatie?

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen?

Stuur dan een mail naar duurzaam@leiderdorp.nl of zoek direct contact met de ambassadeurs.