Biodiversiteit & klimaatadaptatie

Laat je inspireren: lezing klimaatburgemeester

Om impact te maken, hoef je niet altijd groot te handelen. Tijdens de ‘Kleine beetjes helpen echt’ avond op donderdag 2 november in het Milieu Educatief Centrum (Mec) Leiderdorp draait het juist om de kleine dingen die je zelf kunt veranderen om zo duurzamer te leven. Klimaatburgemeester Natasha Schulte motiveert en inspireert ons deze avond met een lezing en brainstormsessie.

Klimaatburgemeester Leiderdorp

Deze avond is één van de activiteiten van de gemeente Leiderdorp in de Nationale Klimaatweek 2023, die plaatsvindt van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november 2023.

Hoe besmettelijk is ons gedrag?
Klimaatburgemeester Natasha Schulte opent de avond om 19.30 uur met een inspirerende lezing over onder andere gedragsverandering en viral change. Hoe besmettelijk is ons gedrag? En hoe kun je als individu met je eigen gedrag invloed hebben op de maatschappij? Dus, als jij je gedrag verandert, hoe kun je daarmee anderen motiveren en aanzetten om datzelfde te doen? (viral change) Zodat we samen nog meer kunnen betekenen voor ons klimaat? Heel veel kleine duurzame stapjes vormen met elkaar een grote stap.

Actief aan de slag
Nu we helemaal geïnspireerd zijn geraakt door Natasha, is het tijd om zelf actief aan de slag te gaan. Verwacht een interactief vervolg van de avond, waarin we gaan brainstormen, reageren op stellingen en elkaar zo inspireren. Deel vooral jouw ideeën met ons en raak gemotiveerd door de tips van de ander. En aan het einde van de avond hebben we een prachtig resultaat: een mooie lijst met 71 tips (maar misschien wel veel meer) die iedereen zelf eenvoudig kan toepassen voor een duurzamer leven. Hoe mooi is dat!

Doe mee aan onze prijsvraag
Vergeet ook niet mee te doen aan de leuke prijsvraag van deze avond. We zullen je gedurende de avond een vraag stellen. Met jouw antwoord maak je kans op 1 van de 5 DIY pakketjes: ‘Maak je eigen wasmiddel’, beschikbaar gesteld door Klimaatburgemeester Natasha Schulte.

Mis deze inspirerende avond niet!
Wil jij heel graag bij deze inspirerende avond aanwezig zijn? Je bent van harte welkom!

Locatie:              Milieu Educatief Centrum, van Diepeningenlaan  110e (ingang via De Sterrentuin)
Tijd:                      Inloop om 19.15 uur, de avond begint om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.30 uur.

Blijf op de hoogte van al onze activiteiten in de Klimaatweek
Je vindt al het laatste nieuws over onze activiteiten en inspiratie en tips op:
Nationale Klimaatweek 2023 | Thema | Goed Leiderdorp