Energie

Terug-blik

Pilot straataanpak Vogelwijk!

In de Vogelwijk is een pilot gestart voor de eerste straataanpak om op straatniveau het verduurzamen van woningen te stimuleren. Na inventarisatie en onderzoek is een rapport opgesteld met maatwerkadviezen. Twee groepen bewoners van pilot-buurt Vogelwijk doen mee aan de aansluitende workshopreeks ‘WoonGesprekken’.

Pilot-buurt Vogelwijk
Bewoners van de Gansstraat, Albatrosstraat, Vogellaan, Meeuwenlaan, Zwaanstraat, Roerdompstraat en de oneven huisnummers van de Vronkenlaan, hadden de Straataanpak-primeur. In het voorjaar werden de bevindingen toegelicht op een informatieavond en konden bewoners zich ischrijven voor de WoonGesprekken-reeks.
Want… interessant al die praktische informatie over verduurzamingsmogelijkheden in huis, maar hoe ga je vervolgens aan de slag, waar moet je beginnen?

WoonGesprekken
In vier workshopsessies gaan bewoners in groepsverband en onder begeleiding van adhoc-acties naar een lange termijn-plan en leren daarbij van elkaars ervaringen. Onder leiding van een KlimaatGesprek-coach in (woonkamer)setting gaan deelnemers in gesprek over de mogelijkheden voor hun woningen én benodigd gedrag om optimaal resultaat te behalen.

Deze gesprekken zijn onderdeel van de pilot. Indien na evaluatie blijkt dat deze aanpak werkt, gaan we ook in andere wijken met deze aanpak aan de slag!

Benieuwd naar de tips, de workshops en het maatwerkadviesrapport? Klik dan hier!

De pilot is een samenwerking van gemeente Leiderdorp, het Duurzaam Bouwloket, KlimaatGesprekken en de Leiderdorpse EnergieAmbassadeurs.