Biodiversiteit & klimaatadaptatie

Doe mee

NK Tegelwippen: help jij mee om Leiderdorp te vergroenen?

Van 30 maart tot 30 september doet Leiderdorp mee aan het NK Tegelwippen. Tijdens deze wedstrijd gaat het er om welke gemeente de meeste tegels vervangt voor groen.

Hoe werkt het?

Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen voor groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! Hoe? Geef je gewipte tegels op via dit formulier en ze worden bij onze gemeente opgeteld.

Tegelwippen tegen hittestress en wateroverlast

Tegels, stenen en asfalt weerkaatsen de hitte van de zon. Gras, bomen en planten absorberen de warmte. En ze houden ook water vast. In een stenen omgeving is het snel een paar graden warmer dan in een park. Groen in de buurt zorgt er ook voor dat het minder stoffig wordt als het droog is. En dat het water weg kan als het veel regent.

Je kunt als bewoners samen een bijdrage leveren door je tuin te groener te maken. Als alle 12.000 huishoudens in Leiderdorp, 6 tegels van 30 x 30 cm vervangen door groen, betekent dat 1 voetbalveld meer groen! Moet kunnen toch?

Ik heb niet zo’n grote tuin…

Iedereen kan meedoen en al vanaf één tegel. Haal de tegel(s) uit je tuin en meld het aantal gewipte tegels aan. Heb je geen tuin? Denk dan eens aan een geveltuin. Op deze pagina lees je wat een geveltuin is en hoe je er één kunt maken!

Automatisch op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang een kort berichtje in je mailbox bij elk nieuw artikel!

  • Voer uw wachtwoord in.
  • Voer uw wachtwoord opnieuw in.