Biodiversiteit & klimaatadaptatie

Terug-blik

Winnaars prijsvraag ontvangen regenton

Afgelopen november heeft iedereen in Leiderdorp de GOED-krant ontvangen. De krant stond vol met artikelen over klimaat en energiebesparing. Ook stond er een puzzel in: door de krant goed te lezen kon je alle antwoorden vinden. Als je de puzzel oploste en een GOED-tip meestuurde, maakte je kans op de leuke prijs: een regenton. Uit de inzendingen met het juiste antwoord kozen we er twee met inspirerende GOED-tip. Lees hieronder wat de winnaars hebben gedaan om duurzamer te leven!

De GOED-tip van Ivo, Anne, Benjamin en Hannah
De eerste regenton was voor Ivo, Anne, Benjamin en Hannah. Zij wonnen de regenton met de volgende tip: gooi de gordijnen meteen open wanneer de zon schijnt en houd ze dicht als het koud is. Als de zon op het raam staat wordt het snel warmer. En ’s avonds houden gordijnen de warmte vast. Voel eens bij kou waar de tocht vandaan komt. Dan kun je een zwaar gordijn voor de voordeur hangen.

De GOED-tip van Bert
De tweede regenton was voor Bert. Hij won de regenton met deze tip: maak een buis met gaatjes. Laat de regenpijp op deze buis aansluiten in plaats van op het riool. Leg de buis in de tuin. Zo kan het regenwater verdeeld over de tuin in de aarde weglopen.

Bert heeft zijn regenton ontvangen uit handen van wethouder Bob Vastenhoud en klimaatburgemeester Natasha Schulte.

Op zoek naar meer inspiratie? Lees dan de GOED-krant! Niet ontvangen of exemplaar kwijt? Je kunt een nieuwe ophalen op het gemeentehuis. Benieuwd naar andere tips voor energiebesparing? Kijk dan eens op deze pagina.