Mobiliteit

Autodelen miniblog (1): DOE JIJ AL MEE?

De komende maand hebben we een miniblog van drie (auto-)delen. We leggen je in het eerste deel uit hoe autodelen werkt en welke voordelen daarbij komen kijken. In deel 2 lees je de ervaringen van huurders en verhuurders en in deel 3 vertellen we je over de toekomst van autorijden én hoe je meteen korting kunt pakken met autodelen.

Wat is autodelen?

Bij autodelen gebruik je een auto alleen als je hem nodig hebt. Heb je hem niet nodig, dan kan je deze beschikbaarstellen voor autodelen. En heb je geen auto, maar heb je er zo nu en dan eentje nodig? Huur dan een deelauto van een buurtgenoot!

De 5 voordelen van autodelen

  1. Omdat je je auto verhuurt, verdien je geld waar jouw auto anders stilgestaan zou hebben. Als je een deelauto huurt, betaal je alleen voor het gebruik die dag, niet voor de aankoop en vaste lasten. Voor huurder en verhuurder dus een win-win. Dit kan je jaarlijks honderden euro’s opleveren!
  2. Als huurder heb je altijd een auto wanneer je hem nodig hebt, je hoeft geen parkeerplaats (of -vergunning) te hebben en je hoeft geen onderhoud aan de auto te betalen. Makkelijker autorijden kan niet!
  3. Kies jouw eigen auto in de buurt: wil je voor werk een andere auto huren dan voor een uitje? Geen probleem, dat kan met autodelen.
  4. Door autodelen zijn er minder auto’s in de wijk. En dat betekent meer ruimte voor groen, spelen en buurtontmoetingen!
  5. Met minder auto’s is er ook minder CO2-uitstoot.

Wil jij autodelen?

Schrijf je in of lees hier meer!

Lees hier miniblog 2 en miniblog 3.