Afval

GFTE GOED scheiden

Het grootste deel van wat wij nu nog weggooien is eigenlijk geen afval, maar een verzameling aan grondstoffen. Grondstoffen die wij opnieuw kunnen gebruiken. En dat is hard nodig, want wereldwijd zijn er steeds minder grondstoffen beschikbaar. Daarom zamelen wij afval GOED in. Joop van Huut, voorzitter van de Schooltuinen, vertelt waarom het belangrijk is om afval te scheiden en hoe jouw GFTE-afval gebruikt wordt.

Leefbare wereld

‘’Om de wereld leefbaar te houden is het heel belangrijk om bewust om te gaan met afval. Voorkomen dat het in het milieu terecht komt is essentieel. We moeten het afval scheiden omdat er veel grondstoffen in zitten die nog bruikbaar zijn.

Wij scheiden het afval al vele jaren. Groen afval in de groenbak, karton en papier naar RCL, flessen in de glasbak en apparatuur, metalen en steen naar de milieustraat.

”Jouw afval wordt gebruikt om de grond te verbeteren”

Een voorbeeld: Ik ben voorzitter van de Schooltuinen. Bij de Schooltuinen gaat al het groenafval in de compostbakken. Na het composteren van het afval wordt het weer gebruikt om de grond te verbeteren op de schooltuinen.

Maak binnen het gezin/huishouden duidelijke afspraken met elkaar over hoe om te gaan met het afval. ‘’

Scheid je al je GFTE en wil je weten wat je nog meer kunt doen? Bekijk onze GOED-tips.