Biodiversiteit & klimaatadaptatie

Het klimaat verandert; wat gebeurt er in mijn straat?

Het klimaat verandert: stormen worden heftiger, er zijn meer warme dagen en het ene jaar kampen we met droogte, het andere met wateroverlast. Maar hoe zit dat bij jou in de buurt?

Klimaatatlas

Op klimaatatlas.nl kan je zien hoe jouw straat erbij ligt in het veranderende klimaat. De hittestresstest laat bijvoorbeeld zien hoe goed jouw buurt extreme warmte kan opvangen. Sta je in het rood? Misschien een goed idee om jouw tuin te gaan vergroenen en zo verkoeling te creëren. Sta je er slecht bij wat betreft wateroverlast? Denk eens aan regentonnen en groene daken om het water deels op te vangen.

 

Wist je dat …

  • klimaatverandering tot schade aan woningen kan leiden? Ook daarom is het handig goed voorbereid te zijn.
  • langdurige hitteperiodes een groot risico zijn voor ouderen? Het veranderende klimaat heeft dus direct impact op onze samenleving.
  • je goede tips om je woning klimaatbestendig te maken met ons kan delen?

 

Let op!

Wil jij GOED gaan, ook tijdens de coronatijd? Oriënteer dan zoveel mogelijk online. Bezoek je een winkelstraat of -centrum? Vermijd drukte en winkel alleen op rustige momenten. Of kijk op de website van de lokale ondernemer voor de mogelijkheden voor online bestellen en bezorgen. Zo zorgen we samen voor een veilig en GOED Leiderdorp.

Automatisch op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang een kort berichtje in je mailbox bij elk nieuw artikel!

  • Voer uw wachtwoord in.
  • Voer uw wachtwoord opnieuw in.