Biodiversiteit & klimaatadaptatie

Het klimaat verandert; wat gebeurt er in mijn straat?

Het klimaat verandert: stormen worden heftiger, er zijn meer warme dagen en het ene jaar kampen we met droogte, het andere met wateroverlast. Maar hoe zit dat bij jou in de buurt?

Klimaatatlas

Op klimaatatlas.nl kan je zien hoe jouw straat erbij ligt in het veranderende klimaat. De hittestresstest laat bijvoorbeeld zien hoe goed jouw buurt extreme warmte kan opvangen. Sta je in het rood? Misschien een goed idee om jouw tuin te gaan vergroenen en zo verkoeling te creëren. Sta je er slecht bij wat betreft wateroverlast? Denk eens aan regentonnen en groene daken om het water deels op te vangen. De gemeente heeft ook een eigen klimaatstresstest gemaakt, die lees je hier.

 

Wist je dat …

  • klimaatverandering tot schade aan woningen kan leiden? Ook daarom is het handig goed voorbereid te zijn.
  • langdurige hitteperiodes een groot risico zijn voor ouderen? Het veranderende klimaat heeft dus direct impact op onze samenleving.
  • je goede tips om je woning klimaatbestendig te maken met ons kan delen?

 

Klimaatdialogen

Wil je praten over het klimaat en wat dit betekent in Leiderdorp? Heb je zelf plekken in het dorp gezien die gevoelig zijn voor wateroverlast of hitte? De gemeente gaat beginnen met speciale gesprekken hierover, klimaatdialogen genoemd. Houd deze site in de gaten als je hier graag bij bent!