Afval

Papier en karton GOED inzamelen

Het grootste deel van wat wij nu nog weggooien is eigenlijk geen afval, maar een verzameling aan grondstoffen. Grondstoffen die wij opnieuw kunnen gebruiken. En dat is hard nodig, want wereldwijd zijn er steeds minder grondstoffen beschikbaar. Daarom zamelen wij afval GOED in. Jeroen Hendriks, raadslid in Leiderdorp, vertelt waarom hij zijn afval GOED inzamelt.

De voorraad is niet oneindig

”De aarde heeft veel grondstoffen maar de voorraad is niet oneindig. We zijn nu met 7,8 miljard aardbewoners en met z’n allen gebruiken we heel wat van die grondstoffen. Of eigenlijk moet ik zeggen, VERbruiken, want veel grondstoffen gebruiken we maar één keer. Dan dumpen we ze als afval of verbranden we ze. En dat is zonde. Want de meeste grondstoffen kunnen best nog een rondje mee. Daarom scheid ik mijn afval en probeer ik zo veel mogelijk te recyclen.

Echt vaak loop ik overigens niet naar de papierbak, want de meeste kranten en tijdschriften lees ik digitaal. En dat is natuurlijk nog beter, want grondstoffen die je niet gebruikt, die hoef je helemáál niet te recyclen.”

Scheid je al papier en karton en wil je weten wat je nog meer kunt doen? Bekijk onze GOED-tips.