Energie

Subsidie Zonnig Zuid Holland voor grote daken

Op grote daken in Zuid-Holland kunnen we heel veel duurzame energie opwekken. Denk aan daken van bedrijventerreinen, distributiecentra of sportcomplexen. Niet alle daken zijn meteen geschikt voor zonnepanelen. Soms moet de constructie bijvoorbeeld aangepast worden om de zonnepanelen te kunnen dragen. De extra investering die dan nodig is weerhoudt veel eigenaren van grote daken ervan om zonnepanelen te plaatsen.

Subsidie voor de investering

De provincie Zuid-Holland maakt het daarom nu mogelijk voor grootdakbezitters om subsidie aan te vragen voor het plaatsen van zonnepanelen:

  • op daken met te weinig draagkracht voor gewone zonnepanelen;
  • of in combinatie met asbestverwijdering;
  • of voor het beschikbaar stellen van een dak aan een energiecoöperatie.

Op de daken moeten minimaal 45 (minimaal 15 KWp) zonnepanelen passen. Het subsidiebedrag is afhankelijk van het vermogen aan zonnepanelen dat wordt gerealiseerd. De subsidieregeling loopt tot en met 2023. Let op: de subsidieaanvraag moet worden ingediend voordat de panelen geplaatst worden!

Extra voordelig: dak delen met de coöperatie!

De regeling is ook bedoeld om ervoor te zorgen dat er meer grote daken beschikbaar komen voor energiecoöperaties. Dat zijn samenwerkingsverbanden waar lokale inwoners lid van kunnen worden. Zo kunnen inwoners die zelf geen dak hebben, toch in zonnepanelen investeren en ervan profiteren. Het gaat hierbij om subsidies van €2.500,- tot €5.000,- voor de dakeigenaar, afhankelijk van het vermogen aan zonnepanelen dat wordt gerealiseerd. Er zijn ook mogelijkheden om een deel van jouw dak te beleggen met zonnepanelen voor eigen verbruik, en een ander deel voor de coöperatie. Benieuwd naar deze optie? Coöperatie Zon op Leiderdorp vertelt jou graag meer!

Waar kan ik de subsidie aanvragen?

Alle informatie en de formulieren vind je op de website van Provincie Zuid Holland.