Energie

Alle financiële steun voor verduurzaming op een rij

Wij vinden het belangrijk dat iedereen de mogelijkheid krijgt om bij te dragen aan een beter klimaat door te investeren in energiezuinige toepassingen. En daar is meer financiële steun voor beschikbaar dan je misschien zou denken.

Duurzaamheidslening voor woningeigenaren

Leiderdorpse woningeigenaren die energiezuinige toepassingen aan willen brengen (denk aan zonnepanelen, warmtepomp, dak-/gevelisolatie etc.) komen in aanmerking voor een duurzaamheidslening. Deze lening wordt door gemeente Leiderdorp aangeboden tegen een lage rente en los je weer af, terwijl je jarenlang geld en energie blijft besparen.  De lening is niet alleen te gebruiken voor energiebesparende maatregelen, maar ook voor opwekking (bijvoorbeeld zonnepanelen) of een groen dak (sedum).

Je ontvangt de duurzaamheidslening van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn). Kijk voor een proefberekening op hun website en voor meer informatie over het aanvraagproces en waar je voor vragen terecht kunt op deze pagina van het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket.

Stimuleringslening duurzaamheid voor VvE’s, verenigingen en stichtingen

Deze stimuleringslening is voor VvE’s, maar ook voor verenigingen en stichtingen met een maatschappelijk belang. Dit zijn onder andere (sport)verenigingen, kerken en onderwijsinstellingen met een eigen gebouw. De aanvraag loopt via de Omgevingsdienst West-Holland (ODWH). Voor meer informatie zie de website van het  Duurzaam Bouwloket.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)

Investeringssubsidie Duurzame Energie – Voor 2018 stelt het Rijk 100 miljoen euro subsidie beschikbaar aan particulieren en ondernemers voor duurzame investeringen, zoals warmtepompen, zonneboilers en pelletkachels. Klik hier voor meer informatie.

Fonds 1818

Fonds 1818 geeft donaties aan stichtingen, verenigingen en groepjes particulieren ten behoeve van projecten binnen de regio. Iets wat de straat, de buurt of de wereld om je heen een stukje beter maakt, komt in aanmerking voor een financiële bijdrage van tussen de € 100,- en € 3000,- . Het zogenaamde Minitiatief.

Updates en subsidiecheck

Kijk verder op de website van het  Duurzaam Bouwloket voor het laatste nieuws van alle actuele subsidies en leningen. Je kunt via hen ook online een subsidiecheck doen, zodat je meteen ziet waarvoor je in aanmerking komt en je krijgt alle benodigde informatie toegestuurd!

 

 

Automatisch op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang een kort berichtje in je mailbox bij elk nieuw artikel!

  • Voer uw wachtwoord in.
  • Voer uw wachtwoord opnieuw in.