Energie

Zon op Leiderdorp

Zou je graag zonnepanelen willen, maar heb je geen eigen dak, geen geschikt dak of misschien vind je het te veel gedoe? Doe dan mee met de collectieve zonnepanelenprojecten van Zon op Leiderdorp. Hiermee profiteer je toch van duurzame energie en verlaag je je energierekening!

Hoe werkt het?

Op grote daken, bijvoorbeeld van de gemeente, wordt een groot aantal zonnepanelen geïnstalleerd. Leden van de coöperatie kopen certificaten die goed zijn voor een x-aantal kWh per jaar. De waarde van het certificaat wordt vervolgens op je energierekening in mindering gebracht. Grote voordelen zijn dat je een bijdrage levert aan duurzame energieopwekking, 15 jaar geen energiebelasting betaalt, en een lagere energierekening hebt.

Eerste collectieve zonnedak een feit!

Zon op Leiderdorp is in de zomer van 2018 opgericht door enkele enthousiaste Leiderdorpers. Zij willen de omschakeling naar groene energie in Leiderdorp handen en voeten geven door uiteindelijk duizend (!) panelen te realiseren. Half oktober werd de inschrijving voor het eerste collectieve zonnedak geopend en begin november waren alle 250 certificaten al uitgegeven. Een enorm succes dus! De panelen voor de eerste locatie zijn geplaatst en er vond een feestelijke opening plaats op 9 januari 2020.

Belangstellenden kunnen zich registeren op de site van Zon op Leiderdorp. Zo ontvang je automatisch bericht wanneer het volgende project van start gaat!

14/12/2018: Vrijwilligers Zon op Leiderdorp ondertekenen oprichtingsstatuten bij notaris Bakker & Neve Netwerk Notarissen. Foto: Bakker & Neve Netwerk Notarissen