Energie

Zon op Leiderdorp

Zon op Leiderdorp is in de zomer van 2018 opgericht door enkele enthousiaste Leiderdorpers die de omschakeling naar groene energie in Leiderdorp handen en voeten willen geven. Zou je graag zonnepanelen willen, maar heb je geen eigen dak, geen geschikt dak of misschien vind je het te veel gedoe? Doe dan mee met de collectieve zonnepanelenprojecten van Zon op Leiderdorp. Hiermee profiteer je toch van duurzame energie en verlaag je je energierekening!

Hoe werkt het?
Op grote daken, bijvoorbeeld van de gemeente, wordt een groot aantal zonnepanelen geïnstalleerd. Leden van de coöperatie kopen certificaten die goed zijn voor een x-aantal kWh per jaar. De waarde van het certificaat wordt vervolgens op je energierekening in mindering gebracht. Grote voordelen zijn dat je een bijdrage levert aan duurzame energieopwekking, 15 jaar geen energiebelasting betaalt, en een lagere energierekening hebt.

Eerste collectieve zonnedak een feit!
Half oktober werd de inschrijving voor het eerste collectieve zonnedak geopend en begin november waren alle certificaten uitgegeven. Een groot succes dus! Belangstellenden kunnen zich registeren op de site van Zon op Leiderdorp. Zo ontvang je automatisch bericht wanneer het volgende project van start gaat.

Meer informatie en mogelijkheden om je in te schrijven voor de nieuwsbrief of als belangstellende, vind je op de site van Zon op Leiderdorp

14/12/2018: Vrijwilligers Zon op Leiderdorp ondertekenen oprichtingsstatuten bij notaris Bakker & Neve Netwerk Notarissen. Foto: Bakker & Neve Netwerk Notarissen

 

 

Automatisch op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang een kort berichtje in je mailbox bij elk nieuw artikel!

  • Voer uw wachtwoord in.
  • Voer uw wachtwoord opnieuw in.