Energie

Tip

Thema-avonden energie: de coaches helpen jou ook dit jaar op weg!

Het is weer kouder, en dan denken we weer vaker aan de energierekening. Hoe kan je die omlaag krijgen? De coaches geven jou gratis tips op hun thema-avonden.

Leiderdorp heeft een aantal energiecoaches die hun dorpsgenoten graag helpen met het verduurzamen van hun woning. Zij hebben hier zelf veel ervaring mee, maar ook via trainingen hebben zij extra kennis opgedaan. En dat delen ze graag met jou! Behalve geïnformeerd worden, ga je ook met elkaar in gesprek en aan de slag. Kom eens langs op een van de thema-avonden en laat je inspireren.

Programma

Woensdag 20 maart 2024
Thema: doe-het-zelf maatregelen
Tijdens deze thema-avond leer je van de energiecoaches alles over energie besparen met doe-het-zelf maatregelen. Wist je bijvoorbeeld dat een cv-ketel vaak standaard op een te hoge temperatuur staat? En dat je dit zelf lager kunt zetten en zo direct geld kunt besparen? Coaches Chris, Hans en Ed geven meerdere tips die je zelf kunt uitvoeren. Wethouder Gebke van Gaal is ook aanwezig om je vragen te beantwoorden. Je bent van harte welkom!

Locatie: Milieu Educatief Centrum, Van Diepeningenlaan 110 (e), Leiderdorp
Tijd: inloop 19.00 uur, start om 19.30 uur.

Eerdere energie-avonden:

Woensdag 7 februari 2024
Thema: verduurzamen van een monument
Als eigenaar van een monumentale woning wil je vaak wel verduurzamen, maar heb je veel meer restricties dan woningeigenaren van minder oude woningen. Dit is deels bouwtechnisch en deels vanuit beleid om monumenten hun status als monument te laten behouden. Toch zijn er opties. Energiecoach Piet neemt je mee in de onderzoeken die hij hierin heeft gedaan. Mis deze avond niet.

Locatie: Milieu Educatief Centrum, Van Diepeningenlaan 110 (e), Leiderdorp
Tijd: inloop 19.00 uur, start om 19.30 uur.

Woensdag 17 januari 2024
Thema: aan de slag met zonnepanelen
Wil je aan de slag met zonnepanelen? Maar twijfel je of zonnepanelen nog wel aantrekkelijk zijn? Of jouw dak wel groot of goed genoeg is voor zonnepanelen? Of heb je inmiddels zo veel informatie gelezen, dat je niet meer weet waar je nu eigenlijk moet beginnen? Tijdens deze thema-avond leggen energiecoaches Ed en Hans je stap voor stap uit waar je op moet letten, wanneer je zonnepanelen overweegt. Kom zeker langs!

Locatie: Milieu Educatief Centrum, Van Diepeningenlaan 110 (e), Leiderdorp
Tijd: inloop 19.00 uur, start om 19.30 uur.

 

De agenda met thema-avonden wordt steeds aangevuld.

Tip: de coaches bieden ook gratis huisbezoeken aan. Hierbij helpen ze jouw woning en behoeftes in kaart te brengen, zodat je inzicht krijgt welke energiemaatregelen je het best kunt treffen. Want iedere woning en ieder huishouden is net een beetje anders. Interesse? Meld je aan via: info@goedleiderdorp.nl