Energie

Woning verduurzaamd? Meld je huis aan op de Nationale Duurzame Huizenroute!

Heb je zonnepanelen op het dak, je spouwmuur geïsoleerd of andere duurzame maatregelen genomen in jouw huis? Meld je woning dan aan op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route en inspireer anderen met jouw verhaal! Gemeente Leiderdorp ondersteunt dit initiatief en moedigt inwoners aan hun woning en hun duurzame ervaringen te delen met andere inwoners.

Op de website van de Nationale Duurzame Huizen Route kunnen inwoners vertellen welke duurzame maatregelen zij hebben genomen en wat hun ervaringen daarmee zijn. Of het nu gaat om HR++ glas, ledlampen of een warmtepomp; alle duurzame aanpassingen zijn waardevol. Van deze tips en tops kunnen andere woningeigenaren weer leren. Iedereen die iets heeft aangepast in zijn woning, kan zich aanmelden via: www.duurzamehuizenroute.nl.

Open dagen
Huiseigenaren die hun duurzame woning hebben aangemeld, kunnen ook meedoen met de Nationale Duurzame Huizen Route op 28 oktober en 4 november. Tijdens deze open dagen stelt een deel van de huiseigenaren hun woning open voor bezoekers om uitleg te geven over duurzaam wonen.

De Nationale Duurzame Huizen Route
De Nationale Duurzame Huizen Route is een platform voor iedereen die interesse heeft in duurzaam wonen. Op de website staan meer dan 2.000 duurzame woningen. De Duurzame Huizen Route wordt ondersteund door het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, verschillende partners, 153 gemeenten en 6 provincies.