Energie

Zon op Leiderdorp zoekt nieuwe daken!

Zon op Leiderdorp is een coöperatie van vrijwilligers. Ze leggen zonnepanelen op grote daken in Leiderdorp. Leiderdorpers kunnen certificaten kopen voor de zonne-installaties. Zo worden zij lid van de coöperatie. De leden delen de opbrengsten van de zonnepanelen. Inwoners van Leiderdorp kunnen zo profiteren van de voordelen en bijdragen aan de verduurzaming van Leiderdorp. Verenigingen en ondernemers kunnen ook lid worden van de coöperatie. Of je kiest ervoor om een deel van jouw dak te behouden voor eigen energieopwek en een ander deel beschikbaar te stellen aan de coöperatie. Hiervoor kun je subsidie ontvangen van de provincie.

Is mijn dak geschikt?

Zon op Leiderdorp heeft al op twee daken in Leiderdorp zonnepanelen gelegd. Maar de interesse van Leiderdorpers om mee te doen blijft groot. Ze zijn daarom op zoek naar geschikte nieuwe daken. Een geschikt dak voldoet aan onderstaande voorwaarden:

  • Een gunstige ligging ten opzichte van de zon (geen schaduw op het dak, bijvoorbeeld door bomen)
  • Minimaal 300m2 beschikbaar voor panelen
  • De dakconstructie moet installatie van zonnepanelen kunnen dragen
  • Geen EPS-dakisolatie wegens mogelijk brandgevaar
  • Minstens 15 jaar geen groot (gepland) onderhoud nodig
  • De eigenaar wil het dak voor minstens 15 jaar beschikbaar stellen

Meer weten?

Heb jij een geschikt dak? En wil je bijdragen aan de opwekking van duurzame energie in Leiderdorp? Neem dan contact op via info@zonopleiderdorp.nl. Weet je niet zeker of jouw dak aan alle voorwaarden voldoet? Neem dan ook contact op. De coöperatie kijkt en denkt graag met je mee. Kijk voor meer informatie op de website: www.zonopleiderdorp.nl.