Biodiversiteit & klimaatadaptatie

Klimaatburgemeester en wethouder hijsen klimaatvlag Leiderdorp

Woensdagmiddag 1 november 2023 hebben klimaatburgemeester van Leiderdorp, Natasha Schulte en wethouder Gebke van Gaal samen de klimaatvlag bij het gemeentehuis van Leiderdorp gehesen. Het hijsen van de vlag vormt de aftrap van de Nationale Klimaatweek, waarin inwoners en bedrijven opgeroepen worden iets te doen voor een beter klimaat.

Nationale Klimaatweek Leiderdorp

In het kader van de klimaatweek worden in Leiderdorp verschillende activiteiten georganiseerd. Aansluitend aan het hijsen van de klimaatvlag vond in het Milieu Educatief Centrum (MEC) een activiteit voor kinderen plaats. Zo leerden ze spelenderwijs hoe je wateroverlast na hevige regenval kunt voorkomen. Maar ook ontdekten ze aan de hand van een mini huisje hoe je een huis kunt isoleren. Tenslotte konden kinderen ook hun eigen droomtuintje met materialen uit de natuur maken.

Kom ook naar één van de Klimaatweekactiviteiten
Deze week zijn er ook veel activiteiten voor volwassenen. Zo kunnen inwoners van Leiderdorp woensdagavond 1 november meepraten over het klimaatbeleid van de gemeente. Ook geeft de klimaatburgemeester op donderdag 2 november een inspirerende lezing over viral change (hoe kun je met jouw duurzame gedrag, anderen motiveren om datzelfde te doen?)

Vrijdagmiddag 3 november kun je je kapotte spullen laten repareren tijdens een Repair Café. En diezelfde avond is er een avond over Energie besparen, met als thema ‘Een gezond leefklimaat in huis’. Of kom naar een andere leuke Klimaatweek activiteit.

Bekijk hier alle Klimaatweek activiteiten in Leiderdorp

 

De Klimaatweek is een initiatief van de Rijksoverheid en vindt dit jaar plaats van 30 oktober tot en met 5 november 2023