Energie

Thema-avonden energie: de coaches helpen jou op weg!

Het wordt weer kouder, en dan denken we weer vaker aan de energierekening. Hoe kan je die omlaag krijgen? De coaches geven jou gratis tips op hun thema-avonden.

Leiderdorp heeft een aantal energiecoaches die hun dorpsgenoten graag helpen met het verduurzamen van hun woning. Zij hebben hier zelf veel ervaring mee, maar ook via trainingen hebben zij extra kennis opgedaan. En dat delen ze graag met jou! Behalve geïnformeerd worden, ga je ook met elkaar in gesprek en aan de slag. Kom eens langs op een van de thema-avonden en laat je inspireren.

Programma

Donderdag 19 oktober 2023
Thema: doe-het-zelfmaatregelen
Tijdens deze thema-avond leer je van de energiecoaches alles over energie besparen met doe-het-zelfmaatregelen. Wist je bijvoorbeeld dat een cv-ketel vaak standaard op een te hoge temperatuur staat? En dat je dit zelf lager kunt zetten en zo direct geld kunt besparen?  Coaches Chris, Ed en Hans geven meerdere tips die je zelf kunt uitvoeren. Je bent van harte welkom!

Locatie: Milieu Educatief Centrum, Van Diepeningenlaan 110 (e), Leiderdorp
Tijd: inloop 19.00 uur, programma start om 19.30 uur.

 

3 november 2023
Thema: gezond leefklimaat in huis
Als het buiten koud wordt, willen we graag besparen op de energierekening. Dan doen we ramen dicht en zetten we de verwarming nog niet aan. Maar wist je dat dit ongezond is? De CO2 die je uitademt kan niet weg en de lucht wordt er heel vochtig van. Hoe je het best kunt zorgen voor een gezond leefklimaat in huis is gelukkig niet lastig, als je maar net weet wat je moet doen en wanneer je dat moet doen. Energiehulp Johnny legt dat je op deze avond uit.

Locatie: Milieu Educatief Centrum, Van Diepeningenlaan 110 (e), Leiderdorp
Tijd: inloop 19.00 uur, programma start om 19.30 uur.

Afgelast: 15 november 2023
Thema: monumenten verduurzamen
Eigenaren van monumentale woningen willen vaak wel verduurzamen, maar hebben veel meer restricties dan woningeigenaren van minder oude woningen. Dit is deels bouwtechnisch en deels vanuit beleid om monumenten hun status als monument te laten behouden. Toch zijn er opties. Energiecoach Piet neemt je mee in de onderzoeken die hij hierin heeft gedaan.

Deze thema-avond gaat helaas niet door. Een nieuwe datum volgt. 

 

 

24 november 2023
Thema: verduurzamen met VvE’s

Veel van het advies dat online te vinden is, is gemaakt voor individuele verduurzaamopgaven. Maar wat als je in een VvE zit, hoe pak je het dan aan? Rob en Oscar vertellen hier meer over. Het wordt een interactieve bijeenkomst waarbij VvE’s ervaringen op het gebied van duurzaamheid en energiebesparing kunnen delen. Zo kunnen we van elkaar leren.

Locatie: Milieu Educatief Centrum, Van Diepeningenlaan 110 (e), Leiderdorp
Tijd: inloop 19.00 uur,  start om 19.30 uur.

 

30 november 2023
Thema: je huis isoleren, hoe doe je dat?
Wanneer je je huis wilt isoleren, kun je veel kanten op. Denk aan het isoleren van je dak of bodem van je huis, maar ook de vloer of het glas kun je isoleren. De kans is groot dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Energiecoach Chris zet voor je op een rij welke mogelijkheden er zijn, wat ze kosten en opleveren en welke stappen je kunt zetten.

Locatie: Milieu Educatief Centrum, Van Diepeningenlaan 110 ( e), Leiderdorp
Tijd: inloop 19.00 uur, programma start om 19.30 uur.

 

Dit zijn de eerste van een reeks thema-avonden. De agenda wordt steeds aangevuld.

Tip: de coaches bieden ook gratis huisbezoeken aan. Hierbij helpen ze jouw woning en behoeftes in kaart te brengen, zodat je inzicht krijgt welke energiemaatregelen je het best kunt treffen. Want iedere woning en ieder huishouden is net een beetje anders. Interesse? Meld je aan via: info@goedleiderdorp.nl