Energie

Goed

Zon op Leiderdorp (bijna) klaar met tweede project!

Op 17 augustus ondertekenden bestuursleden van coöperatie Zon op Leiderdorp en wethouder duurzaamheid Rik van Woudenberg een akte bij notariskantoor Bakker en Neve. Hiermee is het officieel dat de coöperatie zonnepanelen plaatst op het dak van sportzaal de Hoftuyn aan de Leeuwerikstraat.

Op het dak van sportzaal de Hoftuyn worden 144 grote zonnepanelen geplaatst door de cöoperatie. Leiderdorpse inwoners en andere partijen die zelf geen geschikt of eigen dak hebben voor zonnepanelen, kunnen certificaten kopen via de coöperatie. De certificaten geven recht op een bepaald aantal kWh aan stroom. De beschikbare 184 certificaten voor dit dak waren binnen één dag vergeven! 

Over Zon op Leiderdorp

Zon op Leiderdorp is opgericht in 2018 en is een initiatief van enkele Leiderdorpse inwoners die een steentje willen bijdragen aan de omschakeling naar groene energie in de gemeente. Zon op Leiderdorp heeft de lat hoog gelegd: streven is om uiteindelijk 1.000 zonnepanelen te exploiteren in Leiderdorp.

De Hoftuyn is het tweede zonnepaneelproject voor de coöperatie. Eind 2019 werden 224 zonnepanelen op de eerste locatie gerealiseerd. Dat is de loods naast het gemeentehuis.

Voor een toekomstig dak kun je je inschrijven op de wachtlijst via www.zonopleiderdorp.nl. De coöperatie neemt contact op met mensen op de wachtlijst, zodra er een nieuw zonnepaneelproject opgestart is.

 

Grootdakbezitters gezocht!

Het is gebleken dat veel Leiderdorpers enthousiast zijn om te investeren in de zonnepaneelprojecten van Zon op Leiderdorp. Helaas is het wel lastig om een geschikt groot dak te vinden. Heb jij zo’n groot dak, bijvoorbeeld binnen jouw VvE, bedrijf of vereniging en lijkt het je wat om (een deel van) het dak te delen voor meer duurzame energieopwek in Leiderdorp? Neem dan contact op met de coöperatie voor een kennismakingsgesprek!

 

-->