Foto: Zon op Leiderdorp
Energie

Energie opwekken zonder eigen dak, dat kun jij ook!

Op 9 januari 2020 werd de zonnepaneleninstallatie op de gemeenteloods officieel geopend. Wist je dat deze panelen niet van de gemeente zijn, maar van Leiderdorpse inwoners? Wil jij ook jouw eigen energieleverancier worden? Dat kan!

Zon op Leiderdorp

Coöperatie Zon op Leiderdorp heeft in samenwerking met gemeente Leiderdorp ervoor gezorgd dat de zonnepanelen op de loods naast het gemeentehuis zijn geplaatst. Hier liggen ze energie (en dus geld!) op te wekken. Inwoners kunnen via de coöperatie zonnepanelen afnemen in de vorm van certificaten. De energie die je hiermee opwekt wordt verkocht aan energieleveranciers en daarnaast krijg je de belasting van je energierekening terug. Investeren in zonnepanelen verdien je gemiddeld binnen 8-9 jaar terug! Dus wel de lusten, niet de lasten. Daarnaast biedt het inwoners een kans om duurzame energie op te wekken die geen geschikt of geen eigen dak hebben, zoals huurders, óf als je zonnepanelen op het eigen dak geen mooi gezicht vindt.

De 224 panelen op de loods zijn inmiddels allemaal verkocht, maar goed nieuws: Zon op Leiderdorp al druk bezig met een tweede locatie. Lees meer over de coöperatie op de website van Zon op Leiderdorp en schrijf je alvast vrijblijvend in voor de wachtlijst!

 

(Foto: Zon op Leiderdorp)