Ondernemen

Coöperatie zoekt dak: help jij een match te vinden?

Inleiding

Zon op Leiderdorp is een zonnecoöperatie . De coöperatie koopt gezamenlijk zonnepanelen en plaatst die op een geschikt dak. De leden van de zonnecoöperatie, allemaal inwoners van Leiderdorp, kunnen certificaten kopen waarmee ze recht hebben op een deel van de opbrengst van de panelen. Zo kan iedereen profiteren van duurzame energie, ook als je zelf bijvoorbeeld geen geschikt dak hebt voor zonnepanelen. Op dit moment is Zon op Leiderdorp op zoek naar nieuwe grote daken waar ze zonnepanelen kunnen plaatsen. Heb jij ruimte over op je dak? Neem dan contact op met de coöperatie!

Wat heb ik eraan om mee te doen?

Er zijn meerdere voordelen aan samenwerken met de coöperatie. Ten eerste hoef je zelf niet te investeren in zonnepanelen. Er kleeft dus geen financieel risico aan voor jou als ondernemer, want de panelen koopt Zon op Leiderdorp zelf. Sterker nog, de provincie Zuid-Holland geeft je een mooie subsidie als je (een deel van) jouw dak beschikbaar stelt aan een coöperatie!

Bovendien heeft Zon op Leiderdorp al kennis en ervaring opgedaan met twee eerdere projecten. Ze weten dus bijvoorbeeld hoe je een goede installateur vindt, hoe de installatie veilig geplaatst wordt en hoe je de panelen goed verzekert.  Kortom, ze kunnen jou als dakeigenaar heel goed ontzorgen. Het scheelt heel veel gedoe vergeleken met wanneer je zelf zonnepanelen wilt plaatsen.

Foto: Zon op Leiderdorp

Een ander voordeel is dat je het dak kunt delen. Wil je ook in jouw eigen verbruik voorzien met groene energie, dan kan dat. Maar de oppervlakte die je zelf niet nodig hebt voor jouw eigen verbruik, kan alsnog vol gelegd worden. Dit maakt het dak ook minder heet aan de kant die niet vol ligt met zonnepanelen. En dat scheelt jou in de zomer weer met de airco.

Tenslotte help je ook om Leiderdorp duurzamer en gezonder te maken. En hoe gaaf is het dat Leiderdorpse inwoners kunnen meedoen aan een project op jouw dak? Jouw bedrijf is dan een GOED voorbeeld van een bedrijf in Leiderdorp, voor Leiderdorp.

Start een gesprek

Heb je interesse, of zoek je nog antwoord op een paar vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Zon op Leiderdorp. Tijdens een gesprek kun je erachter komen of jullie wensen op elkaar aansluiten. Daarna kijkt de coöperatie of jouw dak geschikt is voor het project.